KHK ile Anayasa Mahkemesi de kapatılabilir mi?

Peş peşe gelen kanun hükmünde kararnamelerle akademisyenlerin atılması, savunma haklarının kısıtlanması, rektörlük seçimlerinin iptal edilmesi ve cumhurbaşkanına doğrudan rektör atama yetkisinin verilmesi gibi işlemler devam...

Peş peşe gelen kanun hükmünde kararnamelerle akademisyenlerin atılması, savunma haklarının kısıtlanması, rektörlük seçimlerinin iptal edilmesi ve cumhurbaşkanına doğrudan rektör atama yetkisinin verilmesi gibi işlemler devam ederken, Anayasa Mahkemesi’nin tutumu tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Anayasa Mahkemesi’nin resmi twitter hesabında şu soruyu sordu: “Eğer OHAL KHKleri (Kanun Hükmünde Kararname) denetlenemiyorsa, bir KHK ile Anayasa Mahkemesi’ni kapatmak da mümkün müdür?''
''BU KADAR DAVAYA KİMSE BAKAMAZ’

Kerem Altıparmak yine twitter hesabından, olağanüstü hal kararnamelerine dayanılarak yapılan işlemlerin yargı tarafından denetlenmesinin fiilen de imkansız hale geldiğine dikkat çekti. Kerem Altıparmak, “Danıştay’ın ihraç edilen kamu görevlilerinin davalarına bakan 5. Dairesinde numaralar 2016/42000lerde. Bu kadar davaya kimse bakamaz'' dedi.
CHP’NİN BAŞVURUSU GERİ ÇEVRİLDİ

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin olağanüstü hal kanun hükmünde kararnamelerinin denetlenebilmesi amacıyla yaptığı başvuruyu reddetmişti. 
Kaynak: Gazeteduvar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'