KHK ile atılan akademisyenler okullarına 'ÖGB gözetiminde' girebiliyor

Dün gece yayımlanan son KHK ile Anadolu Üniversitesi’nden de 28 akademisyenin görevine son verildi. Bugün okullarına eşyalarını toplamak için giden akademisyenler, rektörlüğün hukukla bağdaşmayan uygulamasıyla karşılaştılar....

Dün gece yayımlanan son KHK ile Anadolu Üniversitesi’nden de 28 akademisyenin görevine son verildi. Bugün okullarına eşyalarını toplamak için giden akademisyenler, rektörlüğün hukukla bağdaşmayan uygulamasıyla karşılaştılar. ÖGB şefleri tarafından akademisyenlerin ancak bir güvenlik görevlisi eşliğinde odasına giderek eşyalarını toplayabileceği bildirildi.

Birgün'ün haberine göre, bu hukuksuz uygulama üzerine üniversite öğrencileri hocalarına destek için okulun Yunus Emre Kampüsü kapısı önünde toplandı. Ancak ÖGB, öğrencilerin yürümesine de engel oldu. Özel güvenliklerin öğrencilerin yanında yürümesi talimatı veren üniversitenin güvenlik şeflerinden biri “Slogan attı mıydı direk gözaltına alacaksınız'' dedi.

'O HOCANIN İŞİ BİTMİŞ ARTIK'

Aynı güvenlik şefi, KHK ile mesleğinden atılan akademisyenlerin üniversiteye bir özel güvenlik görevlisi nezaretinde girebileceğini, ve ancak onunla odasına gidip eşyalarını toplayabileceğini söyledi. Bu kişi sözlerinin devamında, “O hocanın burada işi bitmiş artık'' diye bağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti