KHK ile atılanlar önce idari mahkemelere başvuracak

Danıştay, KHK ile kamudan atılan 70 bin 784 kamu görevlisi başta olmak üzere kendi kurumları tarafından işten çıkarılanların itiraz için öncelikle kendilerine değil, idare mahkemelerine başvurmalarına hükmetti. Danıştay’ın...

Danıştay, KHK ile kamudan atılan 70 bin 784 kamu görevlisi başta olmak üzere kendi kurumları tarafından işten çıkarılanların itiraz için öncelikle kendilerine değil, idare mahkemelerine başvurmalarına hükmetti. Danıştay’ın bu kararıyla, işten çıkarılanların izleyecekleri adli yol da kesinleşmiş oldu.

Danıştay 5. Dairesi, bu konuda 4 Ekim’de aldığı üç kararı, Danıştay karar arşivine yükledi. Buna göre  kamuda işten çıkarılma yöntemi ne olursa olsun (KHK ya da doğrudan kurum tarafından), işten çıkarılanlar itirazlarını Danıştay’a değil, idare mahkemesine yapacaklar.

BAŞVURU EN GEÇ 90 GÜN İÇİNDE

İşten çıkarılanların, kendilerine bu kararın tebliğ edilmesinden itibaren en geç 90 gün içinde idare mahkemesine başvurmaları gerekiyor. KHK ile memuriyetten çıkarılanlar için 90 günlük itiraz süresi ise adlarının yer aldığı KHK’nin Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih itibariyle başlıyor.

Danıştay tarafından alınan kararda şöyle denildi:

"Davacının 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarılmasından kaynaklanan uyuşmazlığın, 2575 sayılı Yasa'nın 24. maddesinde sayılanuyuşmazlıklardan olmadığı anlaşıldığından görüm ve çözümünün 2576 sayılı Yasa'nın 5. maddesi gereğince idari yargıda genel görevli yargı yeri olan idare mahkemesine ait olduğu sonucuna varılmıştır"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor