KHK’lara karşı işe iade eylemi

Aydın Didim’de KHK’lerle ihraç edilen öğretmenlerden Eğitim Sen Üyesi Barış Bozkır ve SES Üyesi Bülent Akın ''İşimizi geri istiyoruz!’ eylemi başlattı.Evrensel’in aktardığına göre Atatürk Bulvarı üzerindeki işbankası...

Aydın Didim’de KHK’lerle ihraç edilen öğretmenlerden Eğitim Sen Üyesi Barış Bozkır ve SES Üyesi Bülent Akın ''İşimizi geri istiyoruz!’ eylemi başlattı.

Evrensel’in aktardığına göre Atatürk Bulvarı üzerindeki işbankası önündeki alana gelen Bozkır ve Akın, burada yaptıkları açıklamada, işlerine geri dönene kadar her gün saat 14.30’da alanda olacaklarını söylediler. 7 Şubat’ta KHK ile işten atıldığı belirten Bozkır, “21 Şubat’ta dalga geçilir gibi ifadeimi aldılar. Yani önce beni attılar, sonra ifade almaya kalktılar'' dedi. Bu durumun yapılan işlemlerin keyfiliğinin, hukuksuzluğunun belgesi olduğunu belirtti.

Kendisinin Mahir Özgürdamar İlkokulu sınıf öğretmeni, Bület Akın’ın da Didim Devlet Hastanesi çalışanı sağlık emekçisi olduğunu söyleyen Barış Bozkır: “Bizler bu ülkenin aydınlık yüzleriyiz. Bizler çocuklarımız okullarda nitelikli eğitim alsın diye, sağlık çalışanları hastane köşelerinde halkımız daha güzel ve onurlu bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlansın diye yıllardır meydanlardayız.Yıllardır bu ülkede, bu ülkenin çocukları eğitimden daha güzel yararlansınlar diye mücadele ettik.  Bu ülkede demokrasi var diyenler bir gecede KHK ile işimize son verdiler. Hakkımızda bir tane dahi mahkeme kararı olmadan, hakkımızda bir tane bile inceleme olmadan, siz bu ülkede işini yapan, bir memuru, bir öğretmeni, bir sağlıkçıyı nasıl olur da işinden ekmeğinden edersiniz. Biz diplomalarımızı KHK’lerle almadık. Soru çalmadık. Hırsızlık yapmadık. Darbe yapmadık. Daha dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları Almanya’ya demokrasi dersi verirken Aydın’da arkadaşlarımız işlerini geri istedikleri için hergün gözaltına alınıyor. 2 gün önce Urfa’da 20 tane kadın sadece 8 Mart’ı kutlamak istedikleri için saçlarından sürüklenerek gözaltına alındı. OHAL’le, baskıyla, gözaltıyla bizleri yıldıramazsınız. İşimizi geri alana kadar her gün alanlarda olmaya devam edeceğiz, işimizi geri alacağız'' dedi.

Bozkır ve Akın’ın açıklamalarını, çevredeki insanların dikkatle dinledikleri ve yanlarına giderek desteklerini ifade ettikleri görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Warren Buffett, Apple'daki Büyük Satışı Açıkladı: Piyasa Değerini Etkileyen Hamle
Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
Zam oranı belirlendi! Emekli maaşı için iki olası senaryo bulunuyor
Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Altın borcu olanlar için korkutucu bir uyarı geldi! ABD'li dev banka tahminlerini paylaştı