Kıbrıs Rum kesimi Cumhurbaşkanı Hristodolis: "Kıbrıs, AB ile Ankara ilişkilerinin destekçisi"

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Lefkoşa'da gazetecilere verdiği demeçte, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Lefkoşa'da gazetecilere verdiği demeçte, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti. "Kıbrıs, AB ile Ankara arasındaki daha yakın ilişkilerin kuvvetli bir destekçisi. Daha yakın ilişkiler, gelişmelerden ve Kıbrıs problemininin çözümünden geçiyor." ifadelerini kullandı.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI: TÜRKİYE'NİN KIBRIS POLİTİKASI DEĞERLENDİRMEDE ÖNEMLİ

Adaya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesinde Türkiye'nin Kıbrıs politikasının dikkate alınması gerektiğini belirtti.

BARİŞ GÖRÜŞMELERİNİN BAŞARISIZLIĞI VE BM ROLÜ

Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlığı çözmeye yönelik barış görüşmeleri 2017'de çöktü. Bu durumda, Lefkoşa'nın Avrupa Birliği'ne müzakereleri yeniden başlatma girişimlerini gözlemlemesi için bir elçi ataması talep ediliyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'in bu süreçteki herhangi bir rolü destekleniyor.

BM BARIŞ GÜCÜNÜN KIBRIS'TAKİ KONUMU

Kıbrıs'taki iki toplum arasındaki gerilim nedeniyle 1963'ten beri 180 kilometrelik ateşkes hattında devriye gezen BM barışı koruma gücü bölgede konuşlandırılmış durumda. Bu, adada devam eden siyasi ve toplumsal gerilimleri izlemek ve barışı korumak için önemli bir unsurdur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Yaklaşık 110 bin kişinin Refah'tan kaçtığı tahmin ediliyor"
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Kötü Haber: Talepleri Reddedildi
Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor