Kiev: Rusya 2 yılda 8 binden fazla füze ve 4 bin 630 insansız hava aracıyla saldırdı

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Şubat 2022 tarihinde başlayan savaşın başından bu yana, Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflere 8 binden fazla füze ve 4 bin 630 insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini bildirdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya ile devam eden savaşın üçüncü yılına yaklaşırken bir açıklama yaptı. Hava kuvvetleri sözcüsü Yuri Ihnat, Şubat 2022 tarihinden beri sürmekte olan Rusya Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana, Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflere 8 binden fazla füze ve 4 bin 630 insansız hava aracıyla birlikte saldırı düzenlemiş olduğunu ifade etti. Soğuk kış aylarında bile devam eden yoğun çatışmalar nedeniyle her iki tarafta da büyük can kayıpları yaşandı.

AVDİİVKA'DAN GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALMIŞLARDI

Geçen hafta Ukrayna, Donetsk bölgesinde bulunan Avdiivka kentinden askeri birliklerini geri çekmek zorunda kaldı ve Rusya'nın Avdiivka bölgesinde kontrolü ele geçirmiş olduğunu bildirildi.

Ukrayna, Rusya ile olan savaşı boyunca hava savunma sistemini güçlendirmeyi amaçlayarak Batılı müttefiklerden, içinde Patriot sisteminin de bulunmuş olduğu gelişmiş hava savunma sistemlerinin birkaç birimini aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti