Kıl dönmesi erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha sık görülüyor

Proktoloji Uzmanı Dr. Mert Atak'a göre, kıl dönmesi, özellikle erkeklerde yaygın olarak görülen bir cilt sorunudur. Saç derisi, sırt veya ense gibi bölgelerden gelen kılların deri içine gömülmesiyle oluşan kıl dönmesi, genellikle 15 ila 35 yaş arasındaki erkeklerde ortaya çıkar.

Proktoloji Uzmanı Dr. Mert Atak'a göre, kıl dönmesi genellikle erkeklerde kuyruk sokumu bölgesinde ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Saç derisi, sırt veya ense gibi bölgelerden gelen tüy ve kılların deri içine gömülmesiyle oluşan kistik bir yapı olarak tanımlanan kıl dönmesi, özellikle 15 ila 35 yaş arasındaki erkeklerde yaygın olarak görülmektedir. Son yıllarda kadınlarda da artış gösterse de, erkeklerde kadınlara göre yaklaşık 3 kat daha sık rastlanmaktadır.

KIL DÖNMESİNİN POTANSİYEL ETKİLERİ VE TEDAVİSİ: AMELİYATSIZ LAZER YÖNTEMİ

Dr. Mert Atak'a göre, kıl dönmesi sadece cilt sorunu değildir; aynı zamanda iltihaplanma ile karakterizedir ve şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Erken teşhis ve tedavi önemlidir. Dr. Atak, günümüzde kıl dönmesinin ameliyatsız bir şekilde tedavi edilebileceğini belirtiyor. Lazer teknolojisinin öne çıktığı bu tedavi yöntemi, lokal anestezi altında uygulanan, cerrahi müdahaleden kaçınılan bir yöntemdir. Ortalama 30 dakika süren bu işlem, kıl dönmesini ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda ciltte olumlu etkiler bırakarak hastaların günlük aktivitelerine hızla dönmelerine olanak tanır. Lazerin hassasiyeti, çevre dokulara zarar vermeden etkilenen bölgeye odaklanmasını sağlar ve hastalara ameliyat izi veya uzun iyileşme süreleriyle uğraşma zahmetinden kaçınma avantajı sunar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.