Kılıçdaroğlu: Acaba Gülen hâlâ bunların üzerinde etkili mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum gezileri kapsamında Ordu'da dün bir dizi temasta bulundu. Kılıçdaroğlu, özel bir çay fabrikasını ziyaret etti, ardından kamyoncuların sorunlarını dinledi.Ordu'ya giderken...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum gezileri kapsamında Ordu'da dün bir dizi temasta bulundu. Kılıçdaroğlu, özel bir çay fabrikasını ziyaret etti, ardından kamyoncuların sorunlarını dinledi.

Ordu'ya giderken uçakta Sözcü'den Başak Kaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Tek adam diyenler Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyor" sözlerine de yanıt verdi. "Atatürk tek adam olmadı. Sivas'ta, Erzurum'da tek adam olmadı. 23 Nisan 1920'de de tek adam olmadı" diyen Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimi yaratmak istiyorlar; gerekçe olarak da, Atatürk'ü göstermek istiyorlar. Önce tarihi okusunlar" diye konuştu.

2,5 yıldır fiili başkanlık sisteminin var olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Hayır çıkınca fiili başkanlıktan vazgeçme tablosu da ortaya çıkacak. Yargı, kendi alanına, siyasi partiler kendi alanına çekilmiş olacak" dedi. Kılıçdaroğlu, 'Evet' çıkarsa neler olabileceğini şöyle özetledi.

"Evet çıkarsa Türkiye sonu belirsiz bir maceranın içine girer. Libya, Romanya, Suriye, Irak'taki gibi… Bu ülkelerin tamamı bölündü. Türkiye büyük bir riskle karşı karşıya kalır. Yurtseverlik zamanı gelmiştir. Cumhuriyetimiz sokakta kurulmadı, birileri bize ikram etmedi. Niye rejimi değiştiriyoruz?"

BYLOCK LİSTELERİ AÇIKLANMALI
FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkması için ByLock listelerinin açıklanmasının şart olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı yaverinden üniversite rektörüne kadar bu atamaları kim yaptı? Kaç milletvekili var ByLock kullanan? Bu listeler iktidarın elinde ve açıklaması lazım. Atama kararlarında kimin imzası varsa, o işin siyasi ayağı… Acaba Gülen hâlâ bunlar üzerinde etkili mi? Terör örgütü üyelerini gizlemek de suçtur" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı