Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ın güvenliği için oradayız!

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin terörle mücadelede etkisiz kaldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Irak'a yönelik AKP'nin mezhepçi söyleminin de Türkiye'nin gerçek niyetini ifade etmediğini...

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin terörle mücadelede etkisiz kaldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Irak'a yönelik AKP'nin mezhepçi söyleminin de Türkiye'nin gerçek niyetini ifade etmediğini sözlerine ekledi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Her şehit olayından sonra 'Köklerini kazıyacağız' dediler. Ne yapacaksınız yapın artık. Neden önlem alınamıyor? Genelkurmay'ın açıklaması... Son birkaç aydaki şehit sayımız 88. Düne kadar yaptıkları işlerin ne kadar yanlış olduğunu söylüyorduk. 'Siz anlamazsınız' diyorlardı. Bunun herhalde sorgulanması lazım. Bize bunları söylemeyin diyorlar. Peki vatandaşın acısını kim dinleyecek? Teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten kaçınmayacağız. 

Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri öldürüldü. Başta Binali Yıldırım olmak üzere başsağlığı diliyoruz. Hepimizin ortak üzüntüsüdür. Birlikte mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

Bu sabah DHA'nın Tunceli'de görev yapan muhabirinin evi basıldı. Tunceli'deki eylemlerin haberlerini yaptığı gerekçesiyle... Bu ne zamandan beri suç oldu? Öyle anlaşılıyor ki, hiçbir terör haberi yapılmasın. Ne olacak, vatandaş haberi nereden alacak?

Kemal Kılıçdaroğlu: "Başbakan oturduğu koltuğun hakkını versin, iki tane başbakan var biri Binali Yıldırım diğeri Berat Albayrak."

BAŞİKA AÇIKLAMASI

Musul operasyonu IŞİD sonrası Ortadoğu ile ilgili yeni senaryolar demektir. Irak ve Suriye ile ilgili yeni stratejiler gündeme gelecek. Türkiye'nin bu konuda çok dikkatli bir dil kullanması gerekir. Sayın Erdoğan, mezhep endeksli bir politikayı gündeme getirdi. Bunun üzerine Irak, Başika'dan Türk askerinin çekilmesini istedi. Kullanacağınız dil çok önemli. Irak yönetimine seslenmek isterim. Irak'ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk. Irak'ın kaderinin Irak halkının belirlemesi gerektiğini söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Başika'da bizim askerlerimizin bulunması Irak halkının güvencesi içindir. Dolayısıyla buradan size ulaşan bazı söylemelerin iticiliğine kapılıp Başika'daki askerlerimizin terk etmesini istemeyiniz.

'ŞEYTAN SENSİN FETÖ'DEN FARKIN YOK'

Musul'da, Kerkük'te terörün ayıklanmasını ve IŞİD'in o bölgeden çıkmasını istiyoruz. Biz Irak halkı ile dost olmaya ve dostluğumuzu sürdürmeye kararlıyız.

Türkiye'nin bir dışişleri bakanı var değil mi? Neden bir Cumhurbaşkanı konuşur? Enerji konferansı yapılıyor, başbakan yok ortada. İki tane başbakan var. Bir Sayın Başbakan Binali Yıldırım bir de gölge Başbakan Berat Albayrak... Kim başbakan? Sayın Yıldırım, koltuğunuzun hakkını verin, yetkilerinizi paylaşmayın. Musul ile ilgili biri konuşacaksa konuşacak kişi Dışişleri Bakanı, Başbakan.

'SENİN DARBE YAPTIĞINI BÜTÜN DÜNYA ANLAYACAK'

Sadece dış politika değil. Türkiye uluslararası arenada terör ile, darbe ile, tutuklu gazeteciler ile, akademisyenlerle anılıyor. Senin darbe yaptığını bütün dünya anlayacak.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor