Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara konuşurken utandım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş milletler (BM) Genel Kurulu'nda boş sıralara konuşmasından utandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cemaatin Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş milletler (BM) Genel Kurulu'nda boş sıralara konuşmasından utandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cemaatin Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen, hakkında yakalandığı iddiaları bulunan Adil Öksüz'ün kim olduğunu da hükümetin bildiğini söyledi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda MYK üyelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon sırasında Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmesinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleştikleri öğrenildi.

Kılıçdaroğlu MYK’da şöyle konuştu: Silahla yapılamayan KHK’yle yapılıyor: 15 Temmuz’da herkes demokrasiyi savundu. Darbe püskürtüldü ama demokrasi geriye gidiyor. Darbecilerin silahla yapamadığını bunlar KHK’lerle yapıyor.

ADİL ÖKSÜZ'Ü HÜKÜMET BİLİYOR

FETÖ ile mücadele edenler cezalandırılıyor: FETÖ’nün güçlenmesinin nedeni eğitimdir. FETÖ ile mücadele eden Eğitim-Sen’den 11 bin 500 öğretmen terörle işbirliği yaptığı bahanesiyle ihraç edildi. Madem öyleydi, daha önce atsaydın neden tuttun. Eğitim-Sen’le mücadele edersen, darbeyle mücadele edemezsin.

Erdoğan’ı görünce utandım: Birleşmiş milletler (BM) toplantısında Tayyip Erdoğan konuşurken bir yurttaş olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil. FETÖ’nün anlatıldığı bir toplantı oldu. FETÖ’yü dünyaya tanıttı, meşhur etti. FETÖ 20 yıl uğraşsa Cumhurbaşkanı’nın yaptığını yapamazdı. Cumhurbaşkanı konuşmasında, dünya liderlerini uyarıp önlem almaya davet etti. Diğer ülkeler senin gibi şuursuz mu, devletin bütün kurumlarını teslim etsinler. O ülkelerde demokrasi var, laiklik var.

 Boş koltuklara konuştu: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM’de boş koltuklara konuşmaz. BM’de boş koltuklara konuşması, dünyada saygınlığının kalmadığı anlamına gelir. Bu da hepimizi üzer. Türkiye aciz duruma düştü.

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ortaya attığı “yedek milletvekilliği''ne ilişkin olarak, “Zarf atıyor tartıştırıyor, kamuoyunda tartışılıyor. Bunların hiçbir kıymeti harbiyesi yok'' yorumu yaparken, Adil Öksüz’le ilgili olarak da “Adil Öksüz’ün kim olduğunu hükümet biliyor'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi