Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret etti

16 Nisan referandumunun ardından CHP'nin teşekkür amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde CHP...

16 Nisan referandumunun ardından CHP'nin teşekkür amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Haluk Koç'un yanısıra Başdanışman Cemil Erhan da hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu'yla görüşen HDP heyeti içinde Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, parti sözcüsü Osman Baydemir ve MYK üyesi Fatma Kurtulan yer aldı. Kılıçdaroğlu ilk kez HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etmiş oldu.

CHP ile HDP arasında genel başkan düzeyinde gerçekleşen son görüşme 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra TBMM'de gerçekleşmişti.

Ziyarette HDP heyeti özellikle dokunulmazlığın kaldırılmasını düzenleyen anayasa değişikliğinde CHP'nin evet yönünde oy vermesini eleştirdi. HDP heyetinin milletvekillerinin aylardır tutuklanmasına neden olan düzenlemeye destek verilmesinin yanlış bir politika olduğu görüşünü ilettiği dile getirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında yer aldığı milletvekillerinin tutuklanması konusunda CHP'nin yeteri kadar tepki göstermediği, sessiz kaldığı yönünde de eleştiriler yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız