Kılıçdaroğlu inkar etti, Ümit Özdağ "İnanılır gibi değil" diyerek gizli protokolü paylaştı

Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile imzaladığı “gizli protokol” hakkında, MİT müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın vadedildiği iddialarını reddetti. Kılıçdaroğlu, protokolün altılı masayla ilgili olmadığını ve geçerliliğinin yalnızca masada kabul edilirse olacağını belirtti.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masadan bağımsız olarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzaladığı ve kamuoyunda "gizli protokol" olarak bilinen protokolün detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TV100 ekranlarında Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programında Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Özdağ’ın kendisine "MİT müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın vadedildiği" iddialarına "böyle bir şey yok" diyerek karşı çıktı. Kılıçdaroğlu, protokolde bu tür ifadelerin yer almadığını belirtti.

Programın ilerleyen saatlerinde, Özdağ kişisel sosyal medya hesabından söz konusu protokolü yayımladı. Metinde şu maddelere yer verildi:

1. İçişleri Bakanlığı ve iki Bakanlık olmak üzere toplam üç Bakanlık,
2. Güvenlik, Adalet ve Ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan Bakan Yardımcılıkları (Müsteşarlıklar) Zafer Partisine tahsis edilecektir.

Kılıçdaroğlu, Kübra Par’ın program sırasında protokolün varlığı konusunda kendisini yalanlamakla suçlaması üzerine, "Altılı masayla ilgili bir durum söz konusu değil, ayrıca MİT de yer almıyor. Güvenlik bürokrasisi ayrı bir konu" şeklinde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, söz konusu protokolün altılı masada kabul görmemesi durumunda geçerliliğinin bulunmadığını vurguladı.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından "TV 100’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun inkar ettiği protokoller. İnanılır gibi değil" notuyla paylaştığı ve Kılıçdaroğlu’nun da doğruluğunu onayladığı protokol metnini şu şekilde açıkladı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.