Kılıçdaroğlu konuştu: TBMM'nin iradesine gölge düştü!

31 mart tarihinde TBMM'ye sunulan ve reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv teklifi, 6 nisanda tekrar görüşülecek. Bu durumun üstünde Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bir zorbanın talebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine gölge düşürdü"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv teklifi yeniden oylanacak olmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bir zorbanın talebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine gölge düşürdü" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 31 mart tarihinde muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv teklifi yeniden oylanacak. Teklif, reddedilmesine rağmen 6 Nisan Salı günü tekrar görüşülecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı video ile karara tepki gösterdi. "Sevgili halkım... Dün akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir kanun teklifi görüşüldü ve reddedildi" diyen Kılıçdaroğlu, "Normalde bir yıl süreyle aynı kanun teklifinin görüşülmemesi lazım. Ama Saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis'i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine gölge düşürdü" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu: "Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz. Önümüzdeki süreçte sandık gelecek ve biz bunlara dersini vereceğiz. Demokratik yollarla dersini vereceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getireceğiz. Hiç endişelenmeyin. Birlik olacağız, beraber olacağız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birisinin milletvekilleri değil, halkın milletvekilleri olacak. Bunu yapacağız." diyerek açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?