Kılıçdaroğlu: Millete sözümüz var, bu ülkeye gerçek anlamda adaleti ve demokrasiyi getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, "Ne olursa olsun, hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın; bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliliği düşürülerek gözaltına alındı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından açıklama yaparak Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Benim bu millete bir sözüm var. Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda hakkı hukuku adaleti ve demokrasiyi getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği düşürülen Musa Farisoğulları, Leyla Güven ve Enis Berberoğlu tutuklandı

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği haksız yere, hukuka aykırı olarak düşürüldü. Eniz Berberoğlu saygın bir gazeteci, saygın bir siyasetçi. Haksız yere mahkum edildi. Demokrasinin ve adaletin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz demokrasiyi hakkı hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Bu memlekette gerçek bir demokrasi için mücadele edeceğiz ve bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP ödeyecek. Enis Berberoğlu o bedeli ödeyecek olanlardan birisidir. Benim bu millete bir sözüm var. Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda hakkı hukuku adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bu bedeli de ödemeye razıyız."

ANASAYFA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bağırma
Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın
1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"