Kılıçdaroğlu "Saray Rejimi’nden ve kurmalı yargısından korkmuyorum!"

Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medyada montaj videolarına tepki göstermesi nedeniyle 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan yeni bir dava açıldı. Kılıçdaroğlu, "Saray Rejimi’nden ve kurmalı yargısından korkmuyorum!" diyerek tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medyada montaj videolarına tepkisi nedeniyle 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan yeni bir dava açıldı. Savcılık, Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırladı ve Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izni talep etti. Bakanlık izin verdi ve dava süreci başlatıldı.

Kılıçdaroğlu, gelişmelere sert bir yanıt verdi: "Dün olduğu gibi bugün de yarın da Saray Rejimi’nden ve onun kurmalı yargısından asla korkmuyorum! Bu dava aynı zamanda Saray’ın rezaletinin davasıdır! Montaj yapanların ödüllendirildiği, milyonlarca yurttaşımızı manipüle etmeye çalışanların aklanmaya çalışıldığı bir dava olsa da asla geri adım atmayacağım!" şeklinde konuştu.

Dava, 14 Mayıs seçimleri öncesi AKP'nin CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montajla PKK'lı yöneticilerin videolarını eklemesiyle ilgili. Cumhurbaşkanı Erdoğan, montaj olduğunu kabul etmişti. Kılıçdaroğlu'nun bu durumu eleştiren konuşması ve sosyal medya paylaşımı, hakaret suçlamasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.