Kılıçdaroğlu: Torpil katalog suç tanımıyla cezaya tabi olacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde gençlik için gerçekleştirecekleri 6 vaad olduğunu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, bu vaadlerden olan 'Torpille mücadele'nin yumuşak şekilde olmayacağını ve torpili kamudan sileceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinin ilk 6 ayında gençlik için 6 tane vaatleri olduğunu açıklamıştı. Bu vaatlerden biri olan 'torpille mücadele'nin yumuşak bir şekilde olmayacağını, torpili 'katalog suç tanımına' sokacaklarını ve torpili 'kamunun tarihinden sileceklerini' açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Gençlerimize verdiğim, ilk 6 ayda 6 vaadimden biri de kamuda torpille mücadele üzerineydi. Bu mücadele öyle yumuşak bir şekilde olmayacak sevgili gençler; katalog suç tanımıyla cezaya tabi olacak. Torpili kamunun tarihinden sileceğim. Gençler, geliyor gelmekte olan. Az kaldı…"
 

Kılıçdaroğlu'nun gençler için vaatleri nedir?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde gençlik için ilk 6 ay için 6 vaat sıraladı. Kılıçdaroğlu’nun 6 vaadi şöyle:

Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak. 

 

KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.

 

Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart yada mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak.

 

Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.

 

Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. 

 

Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor