Kılıçdaroğlu'na Yumruk Atan Sanık Hakkında Verilen Ceza Kesinleşti!

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik 2019 yılında Çubuk’ta gerçekleştirilen linç girişimi ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde...

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Sevim Gölyeri’ye "Yakın o evi" diye bağırdığı gerekçesiyle toplamda 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Bu ceza, İstinaf mahkemesinin usulden bozma kararının ardından yeniden görülen davanın sonucunda verildi.

Kılıçdaroğlu, Hakkari Çukurca’da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı’nın cenaze namazına katıldığı sırada bir grup tarafından hedef alındı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin verdiği bozma kararı sonrası başlayan yeniden yargılama sürecinde, Kılıçdaroğlu’nun yanında CHP heyetinden birçok kişi de mahkemeye katıldı.

Mahkeme, toplamda 48 sanığın yargılandığı davada bazı sanıklar için "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Sevim Gölyeri, Gurbet Sarıyer, Mustafa Gülebakan ve Osman Kılıç gibi sanıklar da aynı suçtan 3 yıl 4 ay ceza alırken, "Suç işlemeye alenen tahrik" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası eklenmesiyle toplamda 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer sanıklar için verilen ceza miktarları ise dikkat çekti. Engin Yüce’nin cezası, mahkemece olumlu bir kanaat oluşması sebebiyle ertelendi. Vahit Delibaş’a ise "Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün hakkında verilen 2.5 yıl hapis cezası da kesinleşti. Kararı değerlendiren avukat Celal Çelik, "Bu kararı İstinaf'a taşıyacağız. Yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmasını talep ettik çünkü eylemler 'adam öldürmeye teşebbüs suçu' kapsamındaydı," dedi. Bu açıklama, davanın hukuki boyutunu ve süreçlerin ne denli karmaşık olduğunu gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.