Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması

Referandum sonrası CHP'de başlayan 'adaylık' tartışmalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.Dün Meclis'te yapılan grup toplantısı sonrası Gerçek Gündem'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar...

Referandum sonrası CHP'de başlayan 'adaylık' tartışmalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Dün Meclis'te yapılan grup toplantısı sonrası Gerçek Gündem'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar saygı gösteririz, kazanırlarsa genel başkan olurlar saygı duyarız" dedi.

'GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLURLAR...'
"Hiç beklenmeyen bir anda parti içinde genel başkanlık tartışması başlatılmasında sizce niyet, kasıt nedir?" diye sorulan Kılıçdaroğlu, "Bu tartışmaların geride kaldığını düşünüyorum samimi olarak. Arzu eden arkadaşların elbette en doğal hakkıdır genel başkan olabilirler, onlara salon da tutarım, isterlerse delegeleri davet ederim, gelip konuşma yapsınlar. Benim demokratik standardımda bu var. Yani böyle kavgaya yer yok. İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar saygı gösteririz, kazanırlarsa genel başkan olurlar saygı duyarız" yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI
Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Bu soruya tek başıma benim cevap vermem kadar yanlış bir şey olamaz. Hayır oyunu kullanan demokratik parlamenter sistemi savunan bir kitle var. Bunlar toplumun yarısını oluşturuyor. Siz bu kitleyi tamamen bir tarafa bırakıp, CHP genel başkanı olarak çıkıp, yüzde 49 sadece size aitmiş gibi bir hava yaratıp aday belirleme sürecine girerseniz yanlış olur. Biz ilkelerden yola çıkmalıyız. O ilkeleri çerçevesinde adaylar da belirleriz. O A kişisi mi olur, B mi, C mi olur, bugünden bilemeyiz. Hani derler ya doğmamış çocuğa don biçmek gibi. Böyle bir tablo yok bugün..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
"İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti