Kılıçdaroğlu’ndan aylar sonra Akşener açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılıp geri dönmesini eleştirerek, “Neden kalktı, neden döndü?” dedi. SHP ile temas iddialarını yalanladı. Selahattin Demirtaş'la yaptığı görüşmede, onun sosyal demokrat politikalara destek verdiğini ifade etti.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gerçekgündem’den Seyhan Avşar’a konuşan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığına Altılı Masa'nın oy birliğiyle karar verdiğini belirtti. Akşener'in masadan ayrılması ve sonrasında geri dönmesiyle ilgili olarak, "Meral Hanım’a sormanızı isterim; Altılı Masa’dan neden kalktı? ‘Kumar Masası’ dediği yere niçin döndü?" dedi.

Kılıçdaroğlu, yeniden kurulan SHP ile temas iddiaları hakkında ise, "Kurulduğunu internetten öğrendim. Benden gelen bir randevu yok" dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiğini ve onunla yaklaşık iki saat görüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ın siyasi sorunlara akılcı çözümler önerdiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş’ı CHP’de görmek ister misiniz?" sorusuna, "Sosyal demokrat politikaları desteklediği için yanındayım. Ama CHP içinde olup olmayacağına Selahattin Bey karar verir" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile yaptığı gizli görüşme hakkında ise açıklama yapmadığını ve iki kişi arasındaki bir görüşmeyi kamuoyuyla paylaşmanın doğru olmadığını söyledi. Baba-oğul ilişkileriyle ilgili olarak da "Ortada bir kan davası yok" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.