Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin ilk sözler: 'Bu bir devlet krizi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa kararının ardından ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, istifa kararını, 'Bu bir devlet krizi' sözleri ile değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ilk kez yaptığı basın açıklamasında değerlendirdi. 

''CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK''

İstifa kararını, ''Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk'' diyerek değerlendiren Kılıçdaroğlu, ''Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?'' sözlerini sarf etti.

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BİR AİLE ŞİRKETİ MİDİR?''

''Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir?'' diyerek sözlerini sürdüren CHP Genel Başkanı, ''Bunun Berat Albayrak’la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var? Ekonominin esas sorumlusu Erdoğan. Veziri vererek şahı kurtaramazsınız.

Böyle bir inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak'' ifadelerini kullandı.

NACİ AĞBAL'I ELEŞTİRDİ

Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan yeni atamayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Merkez Bankası bağımsız bir kurum değil ki. Bir aile şirketinde istediğiniz kişiyi istediğiniz yerde görevlendirirsiniz. Liyakat yok. Merkez Bankası’nın başına bir politikayı getirirseniz o bankanın bir itibarı olmaz. Yeni Başkan bankacılık konusunda ne yapmış, ben bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla bankacılıkla ilişkisi ATM’ye para yatırıp havale göndermek üzerine. Bankacılıkla ilişkisi bu kadardır'' sözlerini kullandı.

''NEYİN KASTEDİLDİĞİ AÇIKLANMALI''

Berat Albayrak'ın istifa metninde yer verdiği "At izi it izine karıştı" sözlerine de değinen CHP Genel Başkanı son olarak,  ''Çok sert bir eleştiri. Neyin kastedildiği açıklanmalı'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı