Kılıçdaroğlu'ndan bürokratlara bir çağrı daha

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bürokratlara yaptığı çağrıyı sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bürokratlara yaptığı çağrıyı sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Bürokratlar, Bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun. Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, geçen cumartesi günü sosyal medya hesabından, "Bu ülkenin bürokratlarına sesleniyorum, halkımızı da şahit olmaya davet ediyorum" diye başlayan ve kamu görevlilerinin "kanunsuz emirlere uymamaları"nı içeren bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu videosuna şu ifadelere yer verdi:

Açıkça söylüyorum, vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. Kamil akla gelmeniz için bu, Kılıçdaroğlu abinizin size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacak. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar kanadı Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının 'suç' olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu