Kılıçdaroğlu'ndan dış politika eleştirisi: Pinpon topu gibi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin dış politikasını pinpon topuna....

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin dış politikasını pinpon topuna benzeterek, "Türkiye’nin bir dış politikası yok. Amerika’nın ve Rusya’nın dış politikası var. Pinpon topu gibi Amerika’yla Rusya arasında gidip gelen bir Türkiye Cumhuriyeti yönetimi var" değerlendirmesini yaptı.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, CHP, “Sanayi Devrimini Yakalayan Türkiye’den Yönetilemeyen Türkiye’ye” başlıklı broşür hazırladı.

“HER ŞEYİ İTHAL EDİYORUZ”

Broşürde Kılıçdaroğlu’nun, “Yönetilemeyen Türkiye” başlıklı yazısı da yer aldı. “Nereden nereye” diye soran CHP Genel Başkanı, şunları ifade etti:

“2019’da son 17 yılda Londra’daki bir avuç tefeciye aldığımız borçlar nedeniyle ödediğimiz faiz 170 milyar dolara ulaştı. Fabrikalarımız kapanmak üzere, Türkiye’yi üretimden ve tarımdan kopardılar. Çiftçiyi üretemez hale getirdiler. Mercimekten soğana; samandan tutun, canlı hayvana; etten tutun, patatese kadar her şeyi ithal ediyoruz artık.

PİNPON TOPU BENZETMESİ

Türkiye’nin bir dış politikası yok. Amerika’nın ve Rusya’nın dış politikası var. Pinpon topu gibi Amerika’yla Rusya arasında gidip gelen bir Türkiye Cumhuriyeti yönetimi var.

“BİR KRİZİN ORTASINDAYIZ”

Geldiğimiz noktada Türkiye sıkıntıdadır. Ekonomik olarak sıkıntıdadır. Bir krizin ortasındayız. Bugün kendileri söylüyorlar kriz var diye. Siyasetçinin öngörüsü kısırsa ülkeyi yönetemez.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"