Kılıçdaroğlu'ndan havai fişek patlaması açıklaması: 'Adalet istiyorlar, hak istiyorlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki havai fişek patlamasına ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamada yakınlarını kaybedenlerden birinin duruşma sonrası yaptığı açıklamaya ilişkin görüntüyü paylaştı.

Sakarya'daki annelerin feryatlarını, çığlıklarını dinlediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Adalet istiyorlar, hak istiyorlar, hukuk istiyorlar, bu memlekette huzur içinde yaşamak istiyorlar" ifadesini kullandı.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

İstanbul'daki öğrencilerin de hak, hukuk ve adalet istediğini aktaran Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Onlar da okumak istiyorlar. Herkese sözüm var, bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğiz. Gerçekten adaleti, hukuku getireceğiz. Feryatlar artık son bulmalı, bu memlekette feryat olmamalı. Açlık olmamalı, yoksulluk olmamalı. Mahkemeler sadece ve sadece adalet dağıtmalı. Yoksulun da hakkını, hukukunu savunmak bizim görevimiz. Bizim namus borcumuz. Bu ülkede, fakirin, fukaranın hakkı yok mu? Sadece parası olanların mı hakkı var? Herkesin hakkını, hukukunu sağlayacağız. Bu düzeni değiştireceğiz, adaletli bir düzeni inşa edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

"BU ÜLKEDE FAKİR FUKARANIN HAKKI YOK MU?"

Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Herkese sözüm var. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi, adaleti, hukuku getireceğiz. Feryatlar artık son bulmalı. Bu ülkede feryat, açlık, yoksulluk olmamalı. Mahkemeler sadece ve sadece adalet dağıtmalı. Yoksulun hakkını, hukukunu savunmak bizim görevimiz. Bizim namus borcumuz. Bu ülkede fakir, fukaranın hakkı yok mu? Sadece parası olanların mı hakkı var? Herkesin hakkını hukukunu savunacağız. Bu düzeni değiştireceğiz" diye konuştu.

"BU SORUNLARI ÇÖZMEK BOYNUMUN BORCU"

Türkiye'deki yurttaşların seslerini duyduğunu vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün çığlıkları biliyorum. Annelerin de esnafın da öğrencilerin de üniversitedeki hocalarında... Bütün bu sorunları çözeceğiz. Bu sorunları çözmek benim boynumun borcu. Ben bunu yapacağım. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkeye gerçek anlamda adaleti hep beraber getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca bir de video paylaştı. O video şöyle:

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu