Kılıçdaroğlu’ndan Tüzük Kurultayı Açıklamaları: “Şaşkınlıkla İzledim”

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tüzük Kurultayı'na dair açıklamalarda bulundu. Tüzüğe “evet” dediği yönündeki iddiaları şaşkınlıkla karşıladığını belirten Kılıçdaroğlu, vaatlerin gerçekleşmemesinin üzücü olduğunu söyledi ve bu yüzden kurultaya katılmadığını açıkladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN TÜZÜK KURULTAYI'NA YÖNELİK DEĞERLENDİRMELERİ

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tüzük Kurultayı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu. TV100'de katıldığı programda konuşan Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayında 3 dönem kuralı ve ön seçimle ilgili yapılan düzenlemelerin esnetilmesine tepki gösterdi.

"TÜZÜĞE 'EVET' DEDİĞİM AÇIKLANDI, ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim tüzüğe 'evet' dediğim açıklandı. Ben de bunu büyük şaşkınlıkla izledim. Böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı. 

"VAATLERİN GERÇEKLEŞMEMESİ ÜZDÜ"

Kılıçdaroğlu, söz verilen vaatlerin gerçekleşmemesinin kendisini üzdüğünü belirtti: "Bir söz verilirse topluma ve bu söz doğrudan Genel Başkan tarafından verilirse sözünün havada kalmaması lazım. O vaatlerin gerçekleşmemesi beni üzdü."

NEDEN KURULTAYA KATILMADI?

Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayına katılmamasının nedenini de açıkladı: "Gittiğiniz zaman bu tartışmaların bir parçası olmak zorundasınız, yanlış yapıldığını söylemek zorundasınız. Ben de o tür bir tartışmanın parçası olmak istemedim. O nedenle gitmedim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.