Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe hazırız' sözlerine tepki: Bay Kemal kabul oyu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısına "Her türlü desteği vermeye hazırız." demişti.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına şaşırtan bir yanıt vererek "Bay Kemal bugün 'Anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı, bunlarda dürüstlük yok." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısına "Her türlü desteği vermeye hazırız." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik ve Yerel Yönetimler” Temalı “Tam Bana Göre Festival” Programı'nda yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu'nun destek açıklamasına şaşırtan bir tepki verdi. Erdoğan, çağrısını yineleyerek “Bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok.Eğer samimiysen, eğer dürüstsen yasa değişikliğine zaten ihtiyacımız yok, buyur gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar çünkü dürüst değiller” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

“Birilerinin gençlerimizi çeşitli harflere hapsetme teşebbüslerine rağmen teknofest gençliği maşallah gümbür gümbür geliyor. Sizlerin başarılarından, sizlerin harflere sığmayan özgüveninizden gurur duyuyoruz. İnşallah “Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Seçim günü geçtikten sonra gençlerin dönüp yüzüne bakmayanlar sandık ufukta belirince birden gençleri hatırladılar. Gençlerimizi görünce değiştirecek yol arayanların, şimdi gençlerimize ulaşmak adına kendilerini düşürdükleri komik durumları ibretle takip ediyoruz.


İşte gece yarısı baş örtüsüyle ilgili açıklama yapan Bay Kemal ardından bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok. Eğer samimiysen, eğer dürüstsen yasa değişikliğine zaten ihtiyacımız yok, buyur gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar çünkü dürüst değiller”

NE OLMUŞTU?

CHP lideri, çalışma odasında çektiği bir videoyu sosyal medya hesabında yayımlamış, “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” demişti. Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklamıştı.

Ertesi gün CHP, “Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

Erdoğan ise bugün partisinin grup toplantısında TBMM Başkanlığı’na başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini sunan CHP'ye, "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulundu.

Ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın çağrısına sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz" İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi