Kılıçlı Yemini Okutan Teğmen Ebru Eroğlu: "Tarikatçı-Cemaatçi Değiliz, Atatürkçüyüz"

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı'nın mezuniyet töreninin ardından tartışmalara yol açan olayla ilgili bir açıklamada bulundu. Emekli Albay açıklamalarında...

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı'nın mezuniyet töreninin ardından tartışmalara yol açan olayla ilgili bir açıklamada bulundu. Üçok, tören sırasında kılıçlarını kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve yemin metnini okuyan teğmenlerin, Kara Harp Okulu Komutanı tarafından çağrıldığını öne sürdü.

Üçok'un iddiasına göre, Komutan, dönemin birincisi olan ve yemin metnini okutan Teğmen Ebru Eroğlu'na, "Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız" şeklinde tepki gösterdi. Teğmen Eroğlu'nun yanıtı ise, "Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat veya tarikatla ilişkimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim" şeklinde oldu.

Gazeteci Aytunç Erkin'e konuşan Üçok, şu ana kadar Milli Savunma Bakanlığı tarafından herhangi bir resmi soruşturma açılmadığını belirtti. Sosyal medyada bu görüntülerin yayılması sonrasında, Kara Harp Okulu Komutanı'nın, Eroğlu ve diğer teğmenleri odasına çağırarak, olayın detaylarını sorduğunu ifade etti.

Üçok, okul komutanlığının içsel bir soruşturma başlattığını düşündüğünü ve sosyal medyanın etkisiyle bu durumun daha da büyüyüp büyümeyeceğini göreceklerini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.