Kim Jong Un: Kuzey Kore'de Savaşa Hazırlık Çağrısı ve Rusya İlişkileri

Kim Jong Un, Kuzey Kore'nin önde gelen askeri üniversitesinde savaşa hazırlık çağrısı yaptı. Ülke, silah sanayisini hızlandırırken Rusya ile ilişkilerini güçlendiriyor. ABD ve Güney Kore'nin tatbikatlarına tepki gösterdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkenin önde gelen askeri eğitim kurumu olan Kim Jong-il Askeri ve Politika Üniversitesi'nde saha rehberliği yaparak savaşa hazırlık çağrısı yaptı. Son yıllarda silah sanayisini güçlendiren Kuzey Kore, Rusya ile askeri ve siyasi ilişkilerini derinleştirirken, düşmana karşı ölümcül darbe tehdidini savurdu. ABD ve Güney Kore'nin ortak tatbikatlarını eleştirerek askeri gerilimi tırmandırma suçlamasında bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, babası Kim Jong-il'in adını taşıyan ve ülkedeki önemli bir askeri eğitim kurumu olan Kim Jong-il Askeri ve Politika Üniversitesi'nde saha rehberliği yaptı. Son yıllarda Kuzey Kore, silah sanayisini hızlandırdı ve Rusya ile daha yakın askeri ve siyasi ilişkiler kurdu.

KCNA'nın haberine göre, Kim, üniversite personeline ve öğrencilere yönelik olarak, "Eğer düşman Kuzey Kore ile askeri çatışmaya girmeyi tercih ederse, Kuzey Kore, tüm araçlarını kullanarak düşmana tereddütsüz bir şekilde ölümcül bir darbe indirecektir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, karmaşık uluslararası durumu ve Kuzey Kore çevresindeki belirsiz askeri hareketliliği vurgulayarak, savaşa daha kapsamlı hazırlanma zamanının geldiğini belirtti.

Kim Jong Un, bu ayın başlarında katı yakıt kullanan yeni bir hipersonik orta menzilli balistik füzenin test lansmanını denetledi. Analistlere göre, bu füze Kuzey Kore'nin füzeleri sıvı yakıtlı versiyonlara göre daha etkili bir şekilde konuşlandırma kabiliyetini güçlendirecek.

Son aylarda Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin ortak tatbikatlarını "savaş manevraları" olarak adlandırarak askeri gerilimi tırmandırmakla suçladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti