Kimse Beklemiyordu: En Sağlıklı Balık Seçildi! Bakın Hangisi Çıktı?

Av yasağının kalkmasıyla balıklar sofralarda yerini alırken, herkesin merak ettiği en sağlıklı balık seçildi. İşte sofralardan eksik etmeyeceğiniz o balık türü...

Av yasağının sona ermesiyle birlikte, balıklar yeniden sofralarda yerini almaya başladı. Türkiye’de en çok hamsi, sardalya ve palamut gibi türler tercih edilse de, en sağlıklı balık başka bir tür olarak öne çıkıyor:

Somon. Besin değeri açısından en yararlı balıklardan biri olarak kabul edilen somon, düzenli tüketildiğinde cilt sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok olumlu etki sağlıyor. Somon, kırışıklıkların oluşmasını geciktirip erken yaşlanmayı önlerken, beyin sağlığına katkılarıyla hafızayı güçlendiriyor ve unutkanlığa karşı koruma sağlıyor.

SOMON: OMEGA 3 DEPOSU

Somon balığı, sadece lezzetiyle değil, sağlık açısından da önemli bir kaynak olarak dikkat çekiyor. İçeriğindeki yüksek Omega 3 yağ asitleri, cildi ve saçı beslerken elastikiyetlerini artırıyor, vücudu genç tutuyor. Bu yüzden, beslenme uzmanları ve diyetisyenler somonun düzenli olarak tüketilmesini öneriyor. Balık tezgahlarında sıkça gördüğümüz bu sağlıklı alternatif, sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.