Kimya profesörü 'Çaya tuz ekleyin' dedi! İki ülke birbirine girdi

ABD'li kimya profesörü Michelle Francl'ın çayın acılığını almak için tuz eklenmesi önerisi, İngiltere ve ABD büyükelçilikleri arasında sosyal medyada çay diplomasisine neden oldu.

ABD'li kimya profesörü Michelle Francl'ın çayın acılığını gidermek için tuz eklenmesi tavsiyesi, İngiltere ve ABD büyükelçiliklerini sosyal medyada çay konusunda karşı karşıya getirdi. İki ülkenin resmi kurumları, esprili açıklamalarla konuya yaklaştı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN ESPRİ DOLU YANIT: "SICAK SU DÖKÜLDÜ"

ABD'nin Londra Büyükelçiliği, Francl'ın çay tarifi tavsiyesine esprili bir şekilde yanıt verdi. Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "ABD'li bir profesörün 'mükemmel' bir çay tarifine ilişkin haberler, İngiltere ile aramızdaki özel ilişkinin üzerine sıcak su döktü." ifadesi kullanılarak, çayın iki ülkeyi birbirine bağlayan bir dostluk iksiri olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "İngiltere halkının, çaylarına tuz eklemenin ABD'nin resmi politikası olmadığına ve olmayacağına emin olmalarını istiyoruz." denildi. Ayrıca, "ABD Büyükelçiliği, çayı doğru şekli olan mikrodalgada pişirmeye devam edecektir." ifadesiyle espri yapıldı.

İNGİLTERE'DEN SERT YANIT: "ÇAY, YALNIZCA ÇAYDANLIKTA YAPILIR"

İngiliz hükümeti ve Washington Büyükelçiliği, ABD'nin espri dolu açıklamasına sert bir şekilde karşılık verdi. Kabine Ofisi'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, "Özel ilişkilerimizden memnuniyet duyuyoruz ancak samimiyetle aynı fikirde değiliz. Çay, yalnızca çaydanlıkta yapılır." ifadesi kullanıldı.

İNGİLTERE'NİN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ ASKERLERİ SAHNEYE ÇAĞIRIYOR

İngiltere'nin Washington Büyükelçiliği ise çay konusundaki tartışmaya askeri bir dokunuşla cevap verdi. Büyükelçi Karen Pierce, askeri danışmanlarını paylaşarak, "Anglo-Amerikan ilişisi çayla tanımlanır ve gerçek bir fincan çayın nasıl yapılacağını göstermemiz için çok sayıda talep aldık." ifadesini kullandı. Askerler, mikrodalga fırının çay yapımında asla kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak çayın doğru yapılışını anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji'den İstanbul da dahil 29 ile sarı kodlu uyarı
Bu hobilerle uğraşanların zekası doğrulandı! Bilim insanları açıkladı
Sürüden ayrılanı kurt kapar atasözünün anlamı
Su testisi su yolunda kırılır atasözünün anlamı
Söz gümüşse sükût altındır atasözünün anlamı