Kiracılara Büyük Uyarı: Uzmanlardan Kira Artışına Dair Kritik Tarih

Türkiye'de kira artışlarının hızla yükselmesi, kiracıları zor durumda bırakıyor. Sektör yetkilileri, bu gidişatın ekim ayında daha da kötüleşeceğini öngörüyor.

Son dönemde her sektörde olduğu gibi kira fiyatlarında da belirgin bir artış yaşandı. Hayat pahalılığı, vatandaşların bütçelerini zorlayarak kira tutarlarını da artırdı. Sektör yetkililerine göre, bu artışların ekim ayında daha da yükselebileceği öngörülüyor.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporunda kira enflasyonunda bir yavaşlama görüldüğünü ve fiyat artışlarının önceki seviyelerde olmadığı bilgisini verirken, sektör yetkilileri farklı bir tablo çizdi.

"20 BİNDEN 33 BİN LİRAYA ÇIKABİLİR" Yetkililer, özellikle ekim ayında üniversite açılışlarıyla büyük şehirlerde yaşanacak taşınma hareketliliğinin kira fiyatlarını daha da artıracağını belirtti. Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, İstanbul’daki kira fiyatlarının durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

"İstanbul’daki 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalaması geçtiğimiz günlerde 20 bin TL civarındaydı. Ancak, kira zamları uygulanırsa bu tutarın 33 bin TL'ye kadar çıkması bekleniyor. Şu anda, aynı dairenin boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında değişiyor."

Ekim ayında beklenen bu yüksek kira artışları, özellikle büyük şehirlerdeki kiracılar için ek ekonomik yükler getirebilir. Bu durum, kiracıların yanı sıra, konut sahipleri ve yatırımcılar için de önemli bir etki yaratabilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.