Kiralarda 2 Senedir Uygulanan Yüzde 25 Zam Sınırı Uygulaması Sona Erdi!

Kiralarda yaklaşık iki yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırı, artık geçerliliğini yitiriyor. Kiralar bundan böyle, eskiden olduğu gibi 12 aylık enflasyon rakamı üzerinden belirlenecek. Haberin detayları için tıklayınız...

2022 yılının Temmuz ayında yürürlüğe giren kira artışlarında yüzde 25'lik sınır, 2023 yılı için bir yıl daha uzatılmıştı. Ancak bu düzenleme, yarın (2 Temmuz) itibarıyla sona eriyor.

Yaklaşık iki yıldır uygulanan kira zammı sınırı, artık geçerliliğini yitiriyor ve kira zamları yeniden eski düzenlemeye göre belirlenecek. Bundan böyle, kira artışları için 12 aylık enflasyon rakamı esas alınacak. Mayıs ayında enflasyon oranının yüzde 62,50 olduğu dikkate alındığında, örneğin 20 bin liralık bir kiranın 12 bin 500 lira artırılabileceği hesaplanıyor.

Haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte, kiracılara yapılacak zamların en az yarı yarıya olması bekleniyor. Ancak uzmanlar, 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile yıllık TÜFE'nin farklı hesaplandığını vurgulayarak, bu iki verinin karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.