Kirayı elden ödeyenleri yakacak ceza geliyor! Bunu yapan kiracılar cezadan kurtulabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi paketi çerçevesinde, kira ödemelerini elden yapanlara yönelik sert cezalar getiriliyor. Ancak vergi paketi kapsamında bu şekilde ödeme yapan kiracılar, bu durumu bildirerek cezadan muaf olabilecekler. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı vergi paketi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kira gelirlerine yönelik önemli düzenlemeler içeriyor. Buna göre, elden ödenen kira bedelinin asgari 7.500 TL ile azami 20 milyon TL arasında olması durumunda ev sahipleri ve kiracılara %10 oranında ceza uygulanacak.

KİRACILAR CEZADAN NASIL KURTULACAK?

Halk TV’nin haberine göre kiracıları cezadan kurtarabilecek 3 çözüm şu şekilde:

MALİYEYE BİLDİRİM

Kiracılar, elden yaptıkları kira ödemelerini Maliye'ye bildirdiklerinde cezadan kaçınabilirler. Bu bildirim sayesinde, yasal olarak kiracılar ceza almadan muaf tutulacaktır. Ayrıca kiracılar, beyanlarını vererek kendilerini güvence altına alabilirler.

PTT ARACILIĞIYLA ÖDEME

Kiracılar, kira ödemelerini PTT aracılığıyla "adreste ödemeli" olarak yapabilirler. Bu şekilde, kira bedeli resmi bir kurum olan PTT tarafından ev sahibine ulaştırılır ve ödemenin gerçekleştiğini gösteren belge resmi kayıtlara geçer.

MAHKEMEYE BAŞVURMAK

Kiracılar, ev sahibinin banka hesabı bilgisini vermeme durumunda, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kiranın yatırılacağı hesap numarasının belirlenmesini talep edebilirler. Mahkeme, ev sahibinin belirli bir hesap numarası sağlamasını zorunlu kılarak kiracıların kira ödemelerini yasal bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.