Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!

Sıcaklıkların artması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kene ısırmalarında artış bekleniyor. Htiti Üniversitesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Nurcan Baykam, KKKA'nın grip sanılıp hastalığın geçiştirilmemesi gerektiği mevzusunda uyardı.

KENE VAKALARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte kene vakalarında artış bekleniyor. Çorum Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Baykam, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin (KKKA) gribe benzer bulgularla başladığını ve hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

ÇORUM'DA 6 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Çorum ve çevresinde kene vakalarının görülmeye başladığını belirten Baykam, 30 dereceye yaklaşan hava sıcaklıklarında 6 kişinin KKKA teşhisiyle hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

KENELERİN TUTUNMASIYLA BULAŞABİLİYOR

KKKA virüsünün kene ısırmasının yanı sıra vücuttan çıkarılma sürecinde çıplak elle temas edilmesiyle de bulaşabildiğini belirten Baykam, bu nedenle kene tespit edildiğinde sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.

BELİRTİLERİ

KKKA'nın grip benzeri belirtilerle başladığını ve bu nedenle hastalığın geçiştirilmemesi gerektiğini belirten Baykam, özellikle kırsal kesimde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

KKKA virüsüyle ilgili halen bilinmeyen yönlerin olduğunu belirten Baykam, bu konuda yapılan araştırma ve çalışmaların devam ettiğini ve bilgi paylaşımıyla tedaviye yönelik yeni bilgilerin edinilmeye çalışıldığını söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.