Kırım'da Hizb-ut Tahrir'e operasyon

Kırım Etnik Gruplar Arası Komitesi Başkanı Zaur Smirnov, Sputnik'e yaptığı açıklamada FSB'nin bugün Bahçesaray'da bir Hizb-ut Tahrir hücresine operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.Smirnov "Kırım güvenlik güçleri Bahçesaray'daki...

Kırım Etnik Gruplar Arası Komitesi Başkanı Zaur Smirnov, Sputnik'e yaptığı açıklamada FSB'nin bugün Bahçesaray'da bir Hizb-ut Tahrir hücresine operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Smirnov "Kırım güvenlik güçleri Bahçesaray'daki Hizb-ut Tahrir üyesi grubun faaliyetlerini önlemeye yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Bu çerçevede olay yerinde ve grup üyesi olduğundan şüphelenilen kişiler hakkında incelemeler yürütülüyor" dedi.

Kırım'da aşırıcı gruplara karşı sistematik bir mücadelenin yürütüldüğünü vurgulayan Smirnov "Hizb-ut Tahrir birçok ülkede terör örgütü olarak tanımlanıyor. Rusya'da ise 2003 yılından beri yasaklı durumda. Örgütün amacı Müslüman olmayan hükümetlerin ortadan kaldırılıp tüm dünyada bir halifelik ilan edip Şeriat yönetimini hakim kılmak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!