Kırklareli merkezli "Kuyu-15" operasyonu düzenlendi: 62 şüpheli yakalandı

Kırıkkale merkezli 'Kuyu-15' operasyonunda, Nizamettin Gündüz ve Ercan Kartay liderliğindeki suç örgütlerine yönelik düzenlenen baskında 62 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, kaçak alkol ve büyük miktarda para ele geçirildi.

Kırıkkale merkezli gerçekleştirilen 'Kuyu-15' operasyonu, suç örgütlerine yönelik önemli bir darbe vurdu. Nizamettin Gündüz ve Ercan Kartay liderliğindeki iki ayrı çeteye yönelik düzenlenen baskında, 62 kişi gözaltına alındı ve aramalarda çok sayıda silah, mermi ve kaçak malzeme ele geçirildi. 20 şüpheli tutuklandı.

Kırıkkale merkezli olarak gerçekleştirilen 'Kuyu-15' operasyonunda, polis suç örgütlerine yönelik önemli bir baskın düzenledi. Operasyon sonucunda 20 şüpheli tutuklandı.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Nizamettin Gündüz ve Ercan Kartay liderliğindeki iki ayrı suç örgütüne karşı teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Bu çalışmaların ardından, Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ ve Diyarbakır'da yapılan operasyonla toplamda 62 şüpheli yakalandı. 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 20 tabanca, 21 şarjör, 1546 mermi, 7 av tüfeği, 70 fişek, 3 kurusıkı tabanca, 5 kurusıkı tabanca mermisi, 6 litre kaçak alkol, 1 balistik yelek, 4 bıçak, 12 dolu ve 15 boş senet, 4 el telsizi, 146 bin 993 TL, 3 bin 736 dolar, 2 bin 630 avro, 1 çeyrek altın ve 1 yasaklı kitap ele geçirildi.

Emniyet ve savcılık sorgularının ardından, 19 şüpheli serbest bırakıldı. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'Yağma', 'Mala zarar verme', 'Tefecilik', 'Fuhuş ve insan kaçakçılığı' gibi suçlarla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 43 şüpheliden 20’si mahkemece tutuklandı, 23'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Örgüt liderlerinden Nizamettin Gündüz'ün felçli olduğu ve adliyeye tekerlekli sandalye ile getirildiği gözlemlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.