Kırmızı et fiyatları yükselince vatandaşın tercihi değişti

Kırmızı etin yüksek fiyatlarına tepki olarak balık ve tavuk etine yönelen vatandaşlar, balık fiyatlarındaki artışla da karşı karşıya kaldı. Balıkçılar da talebin artmasıyla fiyatlarına zam yaparak bu durumu fırsata çevirdi.

ALIŞVERİŞ TELAŞI ARTIYOR

Muş'ta Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar, alışveriş telaşına kapıldı. Varto ilçesinde kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar, alternatif olarak balık ve beyaz ete yöneldi.

KIRMIZI ETİN YÜKSEK FİYATI

Kırmızı etin kilosunun 400 TL'ye çıktığı Varto ilçesinde vatandaşlar, et fiyatlarındaki artış nedeniyle alternatif arayışlarına girdi. Yüksek fiyatlar, vatandaşların balık ve beyaz et alımına yönelmesine sebep oldu.

BALIKÇILARIN FIRSATI

Kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle birlikte balıkçılar da durumu fırsata çevirdi. Vatandaşların balık tercih etmesiyle balık fiyatlarında da artışlar yaşandı. Özellikle sazan balığının fiyatlarında dikkate değer bir artış yaşandı. Balıkçılar, talebin artmasıyla birlikte fiyatlarına zam yaparak kar elde etmeye çalıştılar.

VATANDAŞLARIN YORUMLARI

Kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle alternatif arayan vatandaşlar, balık ve beyaz etin daha uygun olduğunu belirtiyor. Balık tüketiminin artmasıyla birlikte balık fiyatlarında da artışlar yaşanması, vatandaşları ekonomik olarak zorlayıcı bir duruma sokuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi
İsrail'den Türkiye'ye ticaret misillemesi
Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de