Kırmızı ışıkta korna çalanlara ilginç ceza

Kırmızı ışıkta korna çalanlar gürültü kirliliği yaratıyor. Bunun farkında olan Mumbai polisi ilginç bir önlem aldı. Testlerine başlanan sistemle

Kırmızı ışıkta korna çalanlar gürültü kirliliği yaratıyor. Bunun farkında olan Mumbai polisi ilginç bir önlem aldı. Testlerine başlanan sistemle, sürücülerin gürültü kirliliği yapmasının önüne geçilecek.

Kırmızı ışıkta korna çalanlara ilginç ceza. Bu kornalar, günümüzde ne yazık ki birçok sürücü tarafından farklı amaçlarla kullanılıyor. Hindistan’ın Mumbai şehri, 20 milyonu aşkın nüfusu ile dünyanın en kalabalık yerlerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. Bundan kaynaklı ses kirliliği orada da büyük bir sorun. Mumbai Trafik Polisi, kırmızı ışıkta gürültü yaratanlar için akıllıca bir çözüm buldu. Yeni sistem sayesinde, sürücüler kornaya basıp ses desibelini yükselttikçe kırmızı ışığın süresi kısalmayacak.

Kırmızı ışıkta kornaya basan sürücülere karşı geliştirilen projenin adı ise The Punishing Signal olarak nitelendiriliyor. Mumbai Polisi proje kapsamında desibel ölçüm cihazlarını Mumbai çevresindeki birkaç sinyal kutbuna bağladı. Ses seviyeleri 85 dB’nin üzerine çıkarsa, sinyal sıfırlanıyor ve ışık daha uzun süre kırmızı olarak görünüyor.

Bu sistem, Türkiye’de de kornalardan kaynaklanan ses kirliliğini önleyebilir. Aynı zamanda böyle bir sistemi uygulamak büyük bir risk oluşturma ihtimaline sahip. Sürücüler, kırmızı ışık şakaları ile diğerlerini çileden çıkarabilir ve büyük kavgalar ortaya çıkabilir.

Proje henüz geliştirme aşamasında olduğu için neg bir şey söylemek erken olur.Sizce Türkiye’de böyle bir teknoloji uygulanması trafikte gürültü kirliliğini azaltabilir mi?

Samsung Galaxy Z Flip! Katlanabilir ekranlı bu telefona ihtiyaç var mı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları
Whatsapp'ı açtığınızda şaşırmayın: Tüm cihazlarda yeni tasarıma geçildi!