Geçmişten günümüze kadar hastalıklara şifa kaynağı olarak görülen Ihlamur günümüzde de çok sık tüketilmektedir. Yaz kış fark etmeksizin tüketilen ıhlamur, stresli hayatında tüm stresinizi üzerinizden hızdan attırıyor. Ihlamurun tüm şifasından yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta demleme işlemidir. Faydasını göreyim derken zarar görmeyin. İşte ıhlamuru doğru demleme tekniği…
IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR?
Rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan ıhlamur stresli ve yoğun çalışma temposuna sahip olan kişilerin sıklıkla başvurduğu doğal ilaç olarak görülüyor. İçerisinde yer alan Uçucu yağlar ile birlikte sakinleştirici bir etki ortaya çıkaran ıhlamur uyku problemlerine de iyi gelmektedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirici bir özelliği bulunan Ihlamur içindeki antioksidanlar ile birlikte vücudu zararlı maddelerden arındırır. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur sindirim problemlerine da iyi gelmektedir. Bağırsak hareketlerinizi düzenleyerek ıhlamurun idrar söktürücü özelliğinden yararlanabilirsiniz.
IHLAMUR NASIL DEMLENİR?
Doğal bitkiler mevzusunda son derece uzman olan İbrahim Saraçoğlu Ihlamur demlemenin püf noktalarını açıkladı. Bir bardak kaynar suyun içerisine Ihlamur çiçeğini koyduktan sonra 1-2 taşım kaynatmanız gerekiyor.5-10 dakikalık demleme işleminin peşinden süzerek tüketebilirsiniz.
AHMET MARANKİ'YE GÖRE IHLAMUR DEMLEME YÖNTEMİ
Ahmet Maranki ıhlamur demleme adımlarını tek tek anlattım. Ihlamur demlerken kesinlikle kaynatılmaması gerektiğinin altını çizen Maranki şu açıklamalarda bulunmuş oldu:
Kaynattığınız suyun içerisine ıhlamuru atarak biraz bekletmeniz gerekmektedir.
Demin aldıktan sonra boş bir Süzgeç yardımıyla bardağı aktarılan ıhlamuru tüketebilirsiniz.
Hamile ve emziren kadınların tüketmemesi tavsiye edilirken günde 3 fincandan fazla tüketilmemesi gerektiğinin de altı çiziliyor.