Kış Mevsimi Müjdecisi Kar Yağışı, Nerelerde Etkili Oldu?

Ekim ayının ortalarında Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Dağlar, yollar ve yaylalar beyaz örtüyle kaplanırken, mevsimin ilk karı birçok ilde görülmeye başlandı.

Ekim ayının ortalarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının birden düşmesiyle birlikte birçok ilde mevsimin ilk karı beyaz örtüsünü serdi. Dağlar, yollar ve yaylalar lapa lapa yağan karla kaplandı. Bu yıl, meteorolojik uyarıların ardından gelen kar yağışı, kış mevsiminin gelişini müjdeledi.

İLK KAR YAĞIŞI KARS'TAN GELDİ


Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde etkili olan kar, yüksek kesimlerde kısa sürede etkili oldu. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar yağışı aralıklarla devam ederken, hava sıcaklıkları hissedilir ölçüde düştü.

ULUDAĞ'DA MEVSİMİN İLKİ


Marmara’nın en yüksek noktası olan 2543 metre yükseklikteki Uludağ, bu yıl sezonun ilk karını aldı. Geçen yıl kasım ortasında başlayan kar yağışı, bu yıl oldukça erken geldi. Hava sıcaklıklarının 1 ile 3 derece arasında ölçüldüğü bölgede, yarın en düşük sıcaklığın -1, en yüksek sıcaklığın ise 8 derece olması bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ'DE KAR BÜYÜSÜ


Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, sıcaklıkların birkaç gündür 7-10 derece düşmesiyle birlikte yağışlar, özellikle yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar yağışı, 2000 metrenin üzerindeki yaylaları beyaza bürüdü. Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl de kar yağışından etkilenen önemli turizm merkezlerinden biri oldu.

BİNGÖL'DE KARLI MANZARALAR


Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl ve çevresinde sağanak yağışlar etkili oldu. Karlıova ilçe merkezinde gece yağan yağmur, yüksek kesimlerde kar olarak kendini gösterdi. Kar yağışı ile birlikte dağlar beyaz örtüyle kaplandı.

ZİRAİ DON UYARILARI


Tunceli'de etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Pülümür ve Ovacık ilçeleri, kar yağışıyla beyaza büründü. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli için zirai don uyarısı yaptı.

RİZE'DE MEVSİMİ SELAMLAYAN KAR

Rize'nin yüksek kesimlerine de mevsimin ilk karı düştü. İkizdere ilçesindeki Çağrankaya ve Anzer yaylaları, gelen turistlerin hayran kaldığı doğal güzellikleriyle birlikte karla beyaza büründü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.