Kış soğuklarına hazırlanın: 3 gün sonra dondurucu hava geliyor!

Meteoroloji yetkililerinden önemli bir uyarı var! Normalden daha sıcak hava koşullarından sonra kış soğukları geri dönüyor. Artık montları ve eldivenleri hazırlayın! Üç gün içinde sert bir soğukla karşı karşıya kalacağız...

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların ardından, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının ortalamanın altına düşeceği konusunda uyarılarda bulundu. Şen, yaklaşan hava değişiklikleriyle ilgili önemli bilgiler vererek vatandaşları uyardı.

ÜLKE GENELİNDE SICAKLIK DÜŞÜŞÜ YAŞANACAK

Prof. Dr. Orhan Şen'in verdiği bilgilere göre, Perşembe gününden itibaren ülke genelinde yağışlarla birlikte sıcaklık düşüşü yaşanacak. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde sıcaklık hissedilir şekilde azalacak ve ortalamanın altına inecek. Tahminlere göre, sıcaklık değerleri 8-9 derece kadar düşecek.

Salı gününe kadar devam eden sıcak hava yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bırakacak. Bu durum, Salı günü yazlık kıyafetlerle dolaşan vatandaşların Perşembe gününden itibaren kışlık giysilere geri dönmesi anlamına geliyor.

Perşembe günü başlayacak yağışla birlikte Ortalamanın üzerinde olan sıcaklıklar hissedilir derecede düşerek ortalamanın altına düşecek. Bu düşüş Marmara Ege Akdeniz İç anadolu Karadeniz bölgelerinde 8-9 dereceye varacak. Salı günü gömlek ile hafta sonu montları yeniden çıkartın.

— Prof.Dr.Orhan Şen (@TemizHava) April 15, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

HDP'den Kobane Davası Kararına Sert Tepki
Çamaşır Makinenizin Performansı Artacak! 1 Çorba Kaşığı Dolusu Bu Malzemeyi Kullanın!
Altın Alırken Bunlara Dikkat Etmezseniz Pişman Olursunuz! Kuyumculardan Önemli Uyarı!
Şeriat'a hakaretten 9 ay hapis cezası
İBB vakıf üniversitesine ücretsiz olarak tahsis edilen tarihi binayı geri alıyor