Kış son kez gözüküp öyle gidecek: 21 ilde için hazırlık uyarısı

Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtiliyor. Gelecek günlerde 19 şehirde sağanak yağış öngörülürken, Ardahan ve Hakkari'de kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojik tahminlere göre, özellikle Sakarya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, İzmir, Adana, Isparta, Osmaniye, Hatay, Karaman, Eskişehir, Sinop, Bolu, Düzce, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Gaziantep gibi illerde sağanak yağışlar bekleniyor. Kış mevsiminin son günlerinde ise Ardahan ve Hakkari bölgelerinde kar yağışı görülecek.

İstanbul'da önümüzdeki beş gün için hava durumu tahminlerine göre, kar yağışı beklenmese de Salı ve Çarşamba günleri sağanak yağışlar etkili olacak. Pazartesi ve Salı günleri hava sıcaklıkları yaklaşık olarak 14 derece civarında seyrederken, Çarşamba ve Perşembe günleri 11 dereceye, Cuma günü ise 10 dereceye düşecek. Mart ayının ikinci haftasında ise İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı olasılığının artabileceği ifade ediliyor.

Ülke genelinde, parçalı ve yoğun bulutlu bir hava hakim. Kuzey Ege, Akdeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kısımları ve diğer belirtilen bölgelerde şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ardahan ve Hakkari çevresinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara, Ege ve doğu kesimlerde sis oluşabilirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri için çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

İl il hava durumu tahminleri, Marmara'dan Ege'ye, İç Anadolu'dan Akdeniz'e, Batı Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya ve Güneydoğu Anadolu'ya kadar detaylı bir şekilde sunulmuş olup, vatandaşların hava koşullarına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları önemle vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 Kurban Hizmetleri Tebliği: Yeni Kurallar ve Ağır Cezalar
Kuzey Kore, Kim Jong-Un Liderliğinde 240 mm'lik Çoklu Roketatar Sistemlerini Test Etti
7 ilde 'borsa dolandırıcılığı' operasyonu yapıldı: Birçok kişi gözaltına alındı
Aslı Enver 40 Yaşını kutladı!
İrem Derici ve Gökhan Fırat aşklarına bir şans daha verme kararı aldı!