Kışanak: Belki de Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümü olan 29 Ekim'de, Öcalan’ın sesini duyabiliriz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısının ardından, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da dikkat çekici bir açıklama yaptı. Kışanak, "Belki Cumhuriyet'in yıl dönümü vesilesiyle Öcalan'ın sesini duyabiliriz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısı siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelede yeni bir döneme işaret ederek, Öcalan’ın İmralı'dan ses vermesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamanın ardından DEM Parti de harekete geçerken, Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Öcalan’ın sesini duyabilecekleri bir tarih olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı işaret etti.

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI: "TECRİD KALKSIN, MECLİS'TE KONUŞSUN"


Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada, PKK'nın tamamen bitmesi ve terörün sona ermesi için Abdullah Öcalan’ın TBMM'de konuşması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Tecridi kaldıralım, Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun. Terörün sona erdiğini, örgütün lağvedildiğini bizzat haykırsın. Bunu başarırsa, umut hakkı ve yasal düzenlemelerin önünü açalım. Ne Edirne, ne Kandil, tek adres İmralı" sözleriyle dikkat çekti. 

DEM PARTİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI


Bahçeli'nin bu açıklamaları siyasette hareketliliğe yol açarken, DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu da olağanüstü bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, sürecin dikkatle takip edileceği belirtildi. Bahçeli’nin çıkışının ardından farklı siyasi kesimlerden gelen tepkilerle birlikte, çözüm süreci tartışmaları da yeniden alevlendi.

KIŞANAK’TAN 29 EKİM YORUMU


Gültan Kışanak ise katıldığı bir televizyon programında Bahçeli'nin bu çıkışına dair çarpıcı bir yorum yaptı. Öcalan’ın sesini duyabilecekleri bir döneme işaret eden Kışanak, "Belki de Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümü olan 29 Ekim'de, Öcalan’ın sesini duyabiliriz" dedi. Kışanak’ın bu yorumu, Bahçeli’nin açıklamalarına bir yanıt niteliği taşıyor ve siyasi kulislerde farklı senaryoların konuşulmasına neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.