Kişida Fumio, NATO Zirvesi’nde 4 Hint-Pasifik Ülkesi Liderlerini Toplayacak

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, ABD’deki NATO Zirvesi sırasında Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerini bir araya getirecek. Toplantıda Çin’in Hint-Pasifik bölgesindeki etkisi, Rusya-Ukrayna krizi ve Kuzey Kore’nin füze tehditleri ele alınacak.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington’da düzenlenecek NATO Zirvesi sırasında Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda liderleriyle bir toplantı düzenleyecek. Çin’in Hint-Pasifik bölgesindeki artan etkisi, Rusya-Ukrayna krizi ve Kuzey Kore’nin füze tehditleri gibi uluslararası sorunlar görüşülerek, Japonya ile NATO arasındaki işbirliği güçlendirilecek.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, ABD’deki NATO Zirvesi sırasında Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerini bir araya getirecek. 

Devlet televizyonu NHK’nin haberine göre, Japonya Çin’in Hint-Pasifik bölgesindeki artan nüfuzuna karşı "aynı fikirdeki ülkelerle" ortaklık fırsatlarını değerlendirmeye çalışıyor.

Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Avustralya liderleri, 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. Başbakan Kişida, bu zirve sırasında "4 Hint-Pasifik ülkesi (IP4)" olarak bilinen bu dört ülkenin liderlerinin bir araya geleceği bir toplantıyı koordine edeceğini duyurdu.

Kişida, toplantının amacını açıklarken, "Japonya ile NATO arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve mevcut uluslararası duruma karşı gerekli adımları atmak istiyoruz" dedi. Görüşmelerde, Çin’in artan etkisi, Rusya-Ukrayna krizi ve Kuzey Kore’nin füze tehditleri gibi konuların ele alınarak "statükonun korunması" mesajının verilmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.