Kişisel Veriler Çalındı mı? Bakan Uraloğlu’ndan Kişisel Veri İddialarına Sert Tepki!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığı iddialarına yanıt verdi. Uraloğlu, şu anda böyle bir gündemin bulunmadığını ve eski konuların güncelmiş gibi sunulmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığına dair iddialarla ilgili net bir açıklama yaptı. Uraloğlu, Türkiye’de kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili şu anda herhangi bir gündem bulunmadığını belirterek, bu tür iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu’nun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçmişte konuşulan ve tartışılan konuların, yıllar sonra güncel bir mesele gibi sunulmasının doğru olmadığını vurguladı. Uraloğlu, "Kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen sözleri çarpıtıp, Türkiye’de güncel bir veri güvenliği sorunu varmış gibi yansıtmak doğru değil. Şu anda böyle bir durum yoktur," dedi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, 108 milyon vatandaşın verilerinin çalındığına dair herhangi bir ihlal bildirimi almadıklarını duyurdu. KVKK, bu konuda kamuoyunu bilgilendirdi ve herhangi bir veri ihlali tespit edilmediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.