'Kıyamet Günü Saati', 75. kez ayarlanacak | Kıyamet Günü Saati nedir?

1947'de Albert Einstein ve Chicago Üniversitesi'nden atom bilimcileri tarafından hazırlanan sembolik 'Kıyamet Günü Saati', 75. kez ayarlanacak.

ABD'nin Japonya'ya ilk atom bombasını atmasından iki yıl sonra, 1947'de Albert Einstein ve Chicago Üniversitesi'nden atom bilimcileri tarafından hazırlanan sembolik 'Kıyamet Günü Saati', 75. kez ayarlanacak.  Sembolik saat, geçen sene meydana gelen olaylara göre, "medeniyetin çöküşüne" ne kadar yakın olunduğunu sembolik olarak gösteriyor. Gece yarısı, "insanlığın çöküşünü" temsil ediyor. 

Perşembe günü saat, Atom Bilimcileri Bülteni'nin bilim insanları ve güvenlik uzmanlarından oluşan paneli, saati elleriyle ayarlayacak.

100 saniye kala olarak sabit duruyordu

Saat son iki senedir gece yarısına 100 saniye kala olarak sabit duruyordu; 2021 yılında ilerletilmemişti. Gündemde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği endişeleri varken yelkovanın daha geriye çekilmesi beklenmiyor.

Saat, gece yarısının 17 dakika gerisine çekilmişti

Saat, Soğuk Savaş boyunca gece yarısına iki dakikadan fazla yaklaşmamıştı. Bu, panelin dünyanın son iki sende medeniyetin çöküşüne Soğuk Savaş döneminden daha fazla yaklaştığımıza inandığı anlamına geliyor. Saatin gece yarısına en uzak olduğu yıl ise Soğuk Savaş'ın sona erdiği yıl olan 1991'di. Saat, gece yarısının 17 dakika gerisine çekilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Somali'de Şiddetli Yağışlar Felaketi: Binlerce Göçmen, Nehir Taşkınlarıyla Mücadele Ediyor
Şi Cinping, Avrupa Turunda: Fransa, Macaristan ve Sırbistan'a Ziyaret
Venedik Turistlerden Giriş Ücretiyle 8 Günde 723.225 Euro Kazandı
Emily in Paris: Moda ve Macera 4. Sezonla Geri Dönüyor!
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar: Sel Felaketi 39 Kişinin Hayatını Kaybetti