Kıyamet Senaryosu! İsrail'den açıklama: Yanıt Çok Ağır Olacak!

İran, İsrail'e 500’e yakın balistik füze fırlattı! İsrail'den gelen ilk açıklamalarda “ağır yanıt” mesajı verilirken, ABD Başkanı Joe Biden, orduya İsrail’e yardım için harekete geçme talimatı verdi. Orta Doğu’da hava sahaları kapatıldı, dünya savaşın eşiğinde!

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor. İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği balistik füze saldırısı, bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti. İran devlet televizyonu Press TV’nin duyurduğu haberde, İsrail’e 500’e yakın füzenin ateşlendiği bildirildi. İsrail Ordusu Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, az sayıda yaralı olduğu, ancak saldırıların yanıtının çok ağır olacağı ifade edildi. İran Devrim Muhafızları da eğer karşı bir saldırı gelirse, daha sert karşılık vereceklerini duyurdu.

İsrail Ordu Radyosu ise saldırıda 200’den fazla füzenin fırlatıldığını iddia ederken, İran’dan gelen açıklamalar bu sayının daha yüksek olduğunu öne sürdü. Ürdün, Lübnan, İsrail ve Irak hava sahalarının kapatıldığı açıklandı. Bu gelişmelerin ardından Beyaz Saray’dan gelen açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın orduya, İsrail’i savunma emri verdiği belirtildi. Biden, İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için ordunun hazırda bekletilmesini talimatlandırdı. Bölgedeki bu kriz, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı ve savaş korkusu yeniden gündeme geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.