Kız Kulesi yeniden ziyarete açılıyor

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, restore edilen Kız Kulesi'nin 1 Mart itibarıyla yeniden ziyarete açılacağını duyurdu ve ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için düzenlemeler yapıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, 2021 yılında başlatılan restore çalışmaları sonucunda Kız Kulesi'nin 1 Mart'tan itibaren yeniden ziyarete açılacağını duyurdu. Açıklamada, ziyaretçilerin ulaşımı için, Üsküdar ve Salacak sahil düzenleme çalışmaları nedeniyle Karaköy İskelesi'nden tekne seferlerinin 09.30-17.00 saatleri arasında yarım saat aralıklarla düzenleneceği belirtildi.

Tarihi ve kültürel öneme sahip olan Kız Kulesi, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren tekrar ziyaretçilere kapılarını açacak. Ancak, ziyaretçilerin kolay ulaşımı için düzenlemeler yapılacak. Ulaşımın Üsküdar ve Salacak sahil düzenleme çalışmaları nedeniyle Karaköy İskelesi'nden sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Bu düzenlemeler çerçevesinde, tekne seferlerinin 09.30-17.00 saatleri arasında, yarım saatlik aralıklarla düzenleneceği ifade edildi. Bu sayede ziyaretçiler, Kız Kulesi'ni kolaylıkla ziyaret edebilecekler. Kültürel mirasımızın bu önemli simgesi, restore edilmiş haliyle tekrar ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi