Kızıldeniz krizi ekonomiye yansıyabilir! Yeni enflasyon tehdidi kapıda

Kızıldeniz'deki Husi militan saldırıları ve Süveyş Kanalı'ndaki nakliye kesintisi, küresel markaları arz sıkıntısıyla karşı karşıya bırakıyor. IKEA gibi dev markalar, ürün teslimatlarını güvence altına almak için alternatif çözüm yollarını araştırıyor.

Kızıldeniz'deki Husi militan saldırıları ve Süveyş Kanalı'ndaki nakliye kesintisi, büyük markaları arz sıkıntısı konusunda uyarıyor. IKEA gibi dev markalar, Asya fabrikalarından Batı pazarlarına teslimatları etkilenen ürünler için çözüm arayışında.

IKEA, TESLİMAT GÜVENCESİ İÇİN ALTERNATİF YOLLARI ARAŞTIRIYOR

İsveçli mobilya devi IKEA, Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı üzerinden yapılan teslimatları güvence altına almak amacıyla çeşitli seçenekleri değerlendiriyor. Inter IKEA Grubu sözcüsü Oscar Ljunggren, "Süveyş Kanalı'ndaki durum gecikmelere neden olacak ve bazı Ikea ürünleri için bulunabilirlik kısıtlamalarına neden olabilir" açıklamasını yaptı.

BÜYÜK MARKALARIN TEDARİK STRATEJİLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Husi militan saldırıları ve nakliye kesintisi sebebiyle, markalar tedarik stratejilerinde değişikliklere gidiyor. Abercrombie & Fitch, aksaklıkları azaltmak için deniz taşımacılığından hava taşımacılığına geçmeyi planlarken, Maersk ve Hapag-Lloyd gibi büyük nakliye şirketleri gemi rotalarını yeniden yönlendirerek kapasite azaltma kararı aldı.

RİSK ARTIYOR, MALİYETLER YÜKSELİYOR

Artan saldırı riski, gemi rotalarının değiştirilmesine ve güzergah uzatmalarına neden oluyor. Maersk'in Ümit Burnu rotası tercihi, Asya-Avrupa seferlerinde kapasiteyi %25 azalttı. Bu durum, nakliye kapasitesini düşürerek maliyetleri artırıyor ve küresel arz zincirinde sarsıntılara yol açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti