Kızıldeniz'de gerilim tırmanıyor: İran donanması "Elburz" adlı savaş gemisiyle derin sulara açı

İran donanmasına ait "Elburz" adlı savaş gemisi, 94. Deniz Filosu komutasında, uluslararası sulardaki görevler kapsamında Babu'l Mendeb Boğazı'nı geçerek Kızıldeniz'e girdi.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, İran donanmasına ait "Elburz" adlı savaş gemisi, 94. Deniz Filosu komutasında, uluslararası sulardaki düzenli görevlerin bir parçası olarak Babu'l Mendeb Boğazı'nı geçerek Kızıldeniz'e giriş yaptı. Haberde, İran donanmasının 2009 yılından bu yana açık sularda faaliyet göstererek nakliye hatlarını güvence altına almak, korsanlarla mücadele etmek ve diğer görevleri yerine getirmek amacıyla faaliyet gösterdiği ifade edildi.

HUSİLERİN EYLEMLERİ VE ABD GÜÇLERİNİN MÜDAHALESİ

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, 31 Ekim tarihinden itibaren İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve dron/füze saldırıları düzenleme eylemlerine başlamıştı. ABD güçleri, bu süreçte Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronlarını düşürdüklerini açıklamıştı.

GEMİCİLİK ŞİRKETLERİ SEFERLERİNİ DURDURDU

Husilerin eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. Bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle şirketler, gemilerini sefere çıkarmaktan kaçınmıştı.

ABD HELİKOPTERLERİ TARAFINDAN HUSİ SÜRAT TEKNELERİNE KARŞI OPERASYON

Son olarak, dün Kızıldeniz'de İsrail'le bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı. Bu operasyon sonucunda Husi güçlerinden 10 kişi yaşamını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü
Ukrayna Güçleri, Donetsk'te Rus Uçağını Düşürdü: Zelenski Açıkladı
Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim
İspanyol Mahkemesi, Shakira'nın Vergi Kaçakçılığı İddialarını Düşürdü