Kızıldeniz’deki Kriz, Çin Donanmasıyla Aşıldı: MG Araçları Türkiye’ye Ulaştı

Çin donanması, MG’nin Türkiye’ye yapacağı araç teslimatını güvence altına aldı. Kızıldeniz’deki savaş durumu ve GSR nedeniyle yaşanan gecikmelere rağmen, iki hücumbotun korumasıyla araçlar 18 Haziran’da Türkiye’ye ulaştı.

Çin donanması, otomobil devi MG’nin Türkiye’ye yapacağı araç teslimatını kriz anında güvence altına aldı. Doğan Trend Otomotiv'in yeni ‘Genel Güvenlik Yönetmeliği’ (GSR) nedeniyle yaşadığı stok ve teslimat sorunları, Kızıldeniz’deki savaş durumu nedeniyle daha da ağırlaştı. Ancak, Çin donanması tarafından sağlanan koruma sayesinde araçlar 18 Haziran’da Türkiye’ye ulaştı.

Çin donanmasının Türkiye'ye doğru yola çıkması, otomobil devi MG için yaşanan bir krize müdahale amacı taşıyordu.

MG markasının Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv, yeni 'Genel Güvenlik Yönetmeliği' (GSR) nedeniyle stok sorunları ve teslimat gecikmeleri yaşadı. Ayrıca, Kızıldeniz'deki savaş durumu nedeniyle gemiler Ümit Burnu'nu dolaşmak zorunda kaldı, bu da teslimat süresini daha da uzattı.

Ancak, Çin donanmasının iki hücumbot eşliğinde gemilere koruma sağlaması sayesinde araçlar 18 Haziran'da Türkiye'ye ulaştı. Bu olağandışı müdahale, sektörde bir ilk olarak dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.